Tuesday, 12 February 2013

Tanah Untuk DiJual Murah RM29RibuSeEkar. Tanah Ulu Yam Batang Kali Untuk Dijual Murah

Tanah Untuk DiJual Murah-Murah Dari  $29Ribu/Ekar. Tanah Lot 2ekar 1 Geran ini terletak di Ulu Yam, Batang Kali Untuk Dijual Murah. Hanya Tinggal 10 lot sahaja.(Telefon 012-7793042)KENAPAKAH RAMAI PELABUR HARTANAH BEREBUT-REBUT MEMBELI TANAH UNTUK DIJUAL DI ULU YAM & BATANG KALI?

1. Harga tanah yang masih sangat murah jika berbanding dengan potensi pulangannya terutamanya tanah untuk dijual dengan status Tanah Rizab Melayu

2. Pembangunan pesat yang berlaku sekarang di Ulu Yam & Batang Kali membuktikan pertambahan penduduk dengan kadar yang lebih tinggi dari biasa di Selangor


3. Berdekatan dengan puluhan resorts dan pusat rekreasi yang segar dan damai. Diantaranya airterjun semulajadi, kolam air panas, hutan lipur, kolam memancing ikan air tawar dan ikan air masin dan yang terbaik adalah memerlukan hanya 25 minit memandu untuk ke Genting Highland Resorts.4. Kedamaian hidup suasana desa dengan amenities terbaik. UluYam dan Batang Kali seperti bandar-bandar yang pesat membangun mempunyai pusat-pusat beli-belah dan bersosial yang baik dan teratur. Dewan Serbaguna yang besar ditengah-tengah kesibukan bandar, pusat bowling, cinema, padang-padang permainan yang luas, pasaraya, fast foods, banks dan sebagainya.

5. Sangat sesuai untuk ibubapa yang sangat mementingkan pelajarn anak-anak kerana walaupun dekat dengan Kuala Lumpur tetapi UluYam & Batang Kali dikategorikan luarbandar. Jadi ramai ibubapa yang berpindah ke Ulu Yam untuk menyediakan suasana tenang dan damai yang sesuai untuk pembelajaran anak-anak dan terhindar dari pengaruh negatif membesar di KL. Persaingan yang kurang sengit di desa membolehkan mereka juga dapat mengambil kesempatan dari PELUANG YANG LEBIH TINGGI UNTUK MENDAPATKAN TAWARAN MASUK KE SEKOLAH ASRAMA PENUH.

6. Banyak lagi faktor-faktor keistimewaan tanah-tanah untuk dijual di Ulu Yam Batang Kali..... BERSAMBUNG.

6 comments:

 1. Assalam..sy mencari tanah murah di selangor yg ada geran berkeluasan 1 ekar sahaja untuk penanaman gaharu. Sekiranya ada emailkan pd saya dgn segera. Terima kasih.
  ridhuan5659@yahoo.com.my

  ReplyDelete
 2. as salaam mwbt, sy sedang mencari 1 atau 2 ekar tanah yg murah seperti ini di kawasan yg sama atau sekitarnya. harap tuan dapat bantu sekiranya ada. t kasih.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. di perlukan tanah 3-4 ekar untuk buat kolam ikan sekitar Batang Kali, Hulu Rening, Hulu Yam, Kerling atau Serendah...email saya adalah ;
  jungletrekker69@gmail.com

  ReplyDelete
 5. sy ada tanahdi mukim btg kali,
  44283.121 Meter Persegi
  476657sq
  (13.320 ekar)
  Rm 26 per Sq.

  Berminat sila hubungi saya
  Mr Muiz Yusof 0122456058

  ReplyDelete